Ενημέρωση

Νεα & Δημοσιεύσεις

Μάθετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις της ΕΕΕΧ
Screenshot-2022-09-04-211657.jpg

4 Σεπτεμβρίου 2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητά Μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το 21ο SIS WORLD CONGRESS ON BREAST CANCER AND BREAST HEALTHCARE το οποίο θα πραγματοποιηθεί 3-6 Μαΐου 2023 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου RODOS PALACE στη Ρόδο.

Το συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν δια ζώσης μεγάλος αριθμός Συνέδρων, μέλη από 47 εθνικές εταιρείες Μαστολογίας από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, εγγραφές και υποβολή περιλήψεων θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.21sisbreastcongress.com.


ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ.png

30 Ιουνίου 2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
“To NoDE Institute, στο πλαίσιο των C.LA.S.S.COURSES 2022, σας προσκαλεί στις 16 Ιουλίου 2022 στο Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε μια διαφορετική ημερίδα με καλεσμένους ομιλητές τους :
S.D.Wexner Director of the Digestive Disease Center at Cleveland Clinic Florida, USA, Chairman of theDepartment of Colorectal Surgery & M.Berho Chair of Pathology and Laboratory Medicine at Cleveland Clinic Florida,USA.
Στόχος είναι να διεξαχθεί μια ανοιχτή διαδραστική συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν στην ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητά μας ως χειρουργοί.
Θέματα όπως το Leadership, Mentorship, Νetworking, Wellness, Coaching, Life Balance, Women & Challenges in practice θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Πόσο μας αφορούν τα θέματα αυτά; Κατά πόσο μας επηρεάζουν; Τι προβληματισμούς δημιουργούν και τι ερωτήματα θέτουν;
Σας περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μαζί!”
 
ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
 
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttps://www.nodeinstitute.org/event/masterclass-2022/

Screenshot_0.jpg

29 Ιουνίου 2022 ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΕΕΧ

Αγαπητοί Συνεργάτες, φίλοι και μέλη της ΕΕΕΧ.

Σας ανακοινώνουμε με χαρά την διοργάνωση ημερίδας με θέμα “Minimally invasine masterclass I – Colorectal Surgery”, το οποίο αφορά επιστημονική συνεργασία και συνδιοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES).

Η επιστημονική ημερίδα θα λάβει χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 στο “Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης” στην ΑΘήνα.

Το site της Ημερίδας:

Joint Symposioum Site

Ακολουθεί το Τελικό Πρόγραμμα.

Final Program

Θα επακολουθήσει και νέα ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ και τα λοιπά μέλη.

κος Γεώργιος Τζοβάρας.

The Organising Committee
M.G. Pramateftakis MD PhD FICS MSCS
S.Α. Kapiris MD, PhD, FACS
V.Drakopoulos MD PhD FACS
S. Antoniou MD PhD MPH FEBS FACS


ENDOSCOPY-SEMINAR-2022_640X250.jpg

15 Απριλίου 2022 ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΕΕΧ

Αγαπητοί Συνεργάτες, φίλοι και μέλη της ΕΕΕΧ.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Προηγμένη Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική της Καρδιοοισοφαγικής Συμβολής – Ι. Καλοήθεις Παθήσεις», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών σε συνεργασία με το ΠΜΣ «Νέες Τεχνολογίες Χειρουργικής Πεπτικού – Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές – Βαριατρική Χειρουργική» (Διευθυντής Καθηγητής Δημήτριος Θεοδώρου), στις 24 Ιουνίου 2022, στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα.

Στο εξειδικευμένο αυτό εκπαιδευτικό σεμινάριο θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε εκτενώς και εμπεριστατωμένα την παθολογία, μεθοδολογία και διερεύνηση των καλοήθων παθήσεων της καρδιοοισοφαγικής συμβολής, και ακολούθως αναλυτικά και διεξοδικά, τις σύγχρονες μεθόδους ενδοσκοπικής και ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής θεραπείας αυτών.

Θα εστιάσουμε σε παρουσιάσεις video τεχνικών, αλλά και δύσκολων περιστατικών, σε ανάλυση αμφιλεγόμενων θεμάτων, καθώς και σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις-αντιπαραθέσεις (Debates) που θα αναλύσουν σε βάθος όλες τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιμετώπιση των καλοήθων παθήσεων της γαστροοισοφαγικής συμβολής.

Ομιλητές θα είναι καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο στις ως άνω αναφερόμενες παθήσεις.

Ελπίζουμε στην ενεργό συμμετοχή σας, που είναι απαραίτητη για την επίτευξη των επιστημονικών σκοπών του Σεμιναρίου και σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία ERA ΕΠΕ. (Τηλ: 210 3634944, info@era.gr), για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: https://hiatalcourse2022.gr/

Οι Συντονιστές του Σεμιναρίου:

Γεώργιος Σάμπαλης

Διευθυντής Χειρουργός
Ευρωκλινική Αθηνών
Α’ Αντιπρόεδρος ΕΕΕΧ

Δημήτριος Θεοδώρου
Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ.


president-message-1200x343.jpg

4 Ιανουαρίου 2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του ΔΣ της ΕΕΕΧ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Μετά από 8 έτη συνεχούς και -ουσιαστικής θέλω να πιστεύω- παρουσίας και δραστηριοποίησης από διάφορες θέσεις στο ΔΣ της Εταιρείας μας, ήρθε η ώρα της μεγαλύτερης ευθύνης, αυτής του Προέδρου.

Πέρα από την όποια προσωπική δικαίωση/ικανοποίηση, η τιμή αυτή αντανακλά πρωτίστως την ποιότητα του έργου που επιτελείται, με συνέπεια και σε βάθος χρόνου, από όλους τους συνεργάτες της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας, η οποία προφανώς αναγνωρίζεται και αναδεικνύεται διαμέσου αυτής της διάκρισης.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, διαισθανόμενος πως ο πήχης έχει τεθεί πλέον πολύ ψηλά από τους προηγούμενους εμού διατελέσαντες Προέδρους της ΕΕΕΧ, θα καταβάλλω την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε η Εταιρεία μας να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, σε πείσμα των δυσμενών εξωτερικών συγκυριών και συνθηκών, έχοντας ως πρόσθετο εφόδιο την θετική αύρα/κεκτημένη ταχύτητα από το πρόσφατο, κατά γενική ομολογία επιτυχημένο, Πανελλήνιο Συνέδριό μας.

Η ενεργός συμμετοχή της ΕΕΕΧ στην εκπαίδευση των νέων συναδέλφων θα συνεχίσει να αποτελεί βασική προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα ήθελα να σας καλέσω όλους να συμβάλλετε με νέες ιδέες, αλλά κυρίως, με ενεργό συμμετοχή.

Θα είμαι στη διάθεση όλων των συναδέλφων με γνώμονα το συμφέρον της ΕΕΕΧ και την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί από τους προκατόχους μου.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 Γεώργιος Α. Τζοβάρας

 Καθηγητής Χειρουργικής ΠΘ


board-1200x700.jpg

8 Δεκεμβρίου 2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΣ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής,

τα αποτελέσματα των εκλογών που διενεργήθησαν στις 7 Δεκεμβρίου 2021 στα Γραφεία της Εταιρείας είναι ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γ. ΤΖΟΒΑΡΑΣ.

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γ. ΣΑΜΠΑΛΗΣ

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φ. ΑΡΧΟΝΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γ.ΑΓΙΟΜΑΜΙΤΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Β.ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Μ.ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΚΗΣ.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Σ.ΚΑΠΙΡΗΣ, Μ. ΠΑΠΟΥΔΟΣ, Π.ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΣ.

 

Ευχόμεθα καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


paxysarkia.jpg

1 Δεκεμβρίου 2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το 16ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά, (τόσο με φυσική παρουσία όσο και με διαδικτυακή παρακολούθηση) στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα, από τη Πέμπτη 17 Μαρτίου έως και το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Επισυνάπτονται:

Web Site Link:

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.


Screenshot-2021-11-10-211016.jpg

10 Νοεμβρίου 2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

The 17th IFSES World Congress of Endoscopic Surgery in conjunction with the 29th International Congress of the European Association for Endoscopic Surgery (EAES) and incorporating the 16th Meeting of the section of Minimally Invasive Surgery and Technological Innovation of the Spanish Association of Surgery.

WCES 2021 will be held in Barcelona, Spain from Wednesday 24 November through Saturday 27 November 2021.

 

Μπορείτε να δείτε το Επιστημονικό Πρόγραμμα στο ακόλουθο Link:

https://eaes.eu/wp-content/uploads/2021/05/Scientific-programme-WCES-Barcelona-2021-published-28-05-2021.pdf


Lainas.jpg

3 Αυγούστου 2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Antoine Beclere Minimally Invasive Surgery e-Meeting 2021.

15-17 Σεπτεμβρίου 2021.

Οργάνωση: Dr.P.Lainas, Dr H.Tranchart and Pr I.Dagher
Department of Minimally Invasive Digestive Surgery.
Antoine Beclere Hospital, Paris-Saclay Univ.

Registration: Ελεύθερη αλλά Υποχρεωτική:

Μεσω email:

panagiotis.lainas@aphp.fr

hadrien.tranchart@aphp.fr

ibrahim.dagher@aphp.fr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

MIS Meeting Antoine Béclère 2021


Screenshot_1.jpg

10 Ιουνίου 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΕΕΧ

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής και 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας που θα πραγματοποιηθούν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε συνδιοργάνωση, στις 10-12 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λάρισα.

Η ρευστότητα που επικρατεί – όχι μόνο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο – λόγω της πανδημίας και η αδυναμία ασφαλούς πρόβλεψης της κατάστασης, ακόμη και με σχετικά μακροπρόθεσμη προοπτική, επιβάλλει την ανάγκη του σχεδιασμού του Συνεδρίου μας με υβριδική μορφή. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει την παραμικρή έκπτωση ποσοτική είτε και κυρίως, ποιοτική, από τους ούτως ή άλλως φιλόδοξους στόχους των δύο εταιρειών.

Παρ’ ότι ο κορονοϊός μονοπωλεί το ενδιαφέρον της ιατρικής επιστήμης εδώ και κάποιους μήνες, η ζωή δεν σταματά και η χειρουργική, και μαζί η λαπαροενδοσκοπική εκδοχή της, εξακολουθούν να εξελίσσονται. Συγχρόνως, η βαριατρική χειρουργική, μεταλλασσόμενη σε μεταβολική χειρουργική, διευρύνει το πεδίο “δράσης” της, μελετώντας τις επιδράσεις και την αποτελεσματικότητα των τεχνικών της στους παχύσαρκους ανθρώπους αλλά και διερευνώντας καινούργιες τεχνικές για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Βασική επιδίωξη του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη αυτής της εξέλιξης των λαπαροενδοσκοπικών τεχνικών για όλο το φάσμα των επιμέρους αντικειμένων της χειρουργικής ειδικότητας, μέσα από στοχευμένα θεματικά στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, αντιμαχίες αλλά και βιντεοπροβολές από εκλεκτούς Έλληνες και διακεκριμένους ξένους ομιλητές, αλλά και η απόδοση βήματος στους νέους χειρουργούς καθώς και τους χειρουργούς της επαρχίας – επ’ ευκαιρία άλλωστε και της διοργάνωσης για πρώτη φορά του Συνεδρίου στην επαρχία.

Γνωρίζοντας ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλλει σημαντικά στην πραγματοποίηση των στόχων μας, σας ευχαριστούμε όλους, και σας περιμένουμε στη Λάρισα

Το site του Συνεδρίου είναι: www.laparoscopy2021.gr

Μέσα απο το site του συνεδρίου αλλά και από εδώ, θα έχετε συνεχείς ενημερώσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την περαιτέρω οργάνωση και επιστημονική στελέχωση του Συνεδρίου μας.

Ο Πρόεδρος
του 14ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής
Γεώργιος Α. Τζοβάρας

Ο Πρόεδρος
του 12ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας
Κωνσταντίνος Αλμπανόπουλος.

 Ποίοι Είμαστε


Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & Άλλων Επεμβάσεων. Δείτε πρισσότερα εδώ.Εγγραφείτε

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας και ενημερώσεις.

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου.

Copyright 2018. All rights reserved. Designed & Developed by Justi in Time

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Για να διευκολύνουμε τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου, χρησιμοποιούμε «cookies». Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων / κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου.

Η Google μας βοηθάει να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό μας τόπο, προκειμένου να βελτιώνουμε τη λειτουργία και το περιεχόμενο της και την εμπειρία των χρηστών / επισκεπτών.

Η Google μας βοηθάει να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό μας τόπο, προκειμένου να βελτιώνουμε τη λειτουργία και το περιεχόμενο της και την εμπειρία των χρηστών / επισκεπτών.
  • _gat
  • _ga
  • _gid

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες