ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19.

22 Μαρτίου 2020
1480458-ΜΕΝΟΥΜΕ-ΣΠΙΤΙ-930.jpg

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής θεωρεί υποχρέωση της να λάβει θέση όσον αφορά την προστασία και φροντίδα των ασθενών, των χειρουργών και του προσωπικού και όλων όσων εξυπηρετούνται από την ιατρική κοινότητα γενικότερα, σε σχέση με την καλπάζουσα πανδημία COVID-19. Για τον λόγο αυτό, ακολουθώντας και υιοθετώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν οδηγίες από έγκυρες διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, προτείνει τα ακόλουθα:

  1. Αναβολή ΟΛΩΝ των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργικών και ενδοσκοπικών επεμβάσεων προς το παρόν.
  2. Επιτέλεση αυστηρά μόνο των επειγόντων περιστατικών και των ογκολογικών επεμβάσεων με μέγιστη προτεραιότητα να παρέχεται σε απειλούσες για την ζωή καταστάσεις.
  3. Όλες οι υπόλοιπες επεμβάσεις θα πρέπει να αναβληθούν μέχρις ότου το επιτρέψουν οι συνθήκες και ο ΕΟΔΥ.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος επέκτασης της επιδημίας στους ασθενείς, στους οικείους τους αλλά και στο προσωπικό υγείας.

Παράλληλα μειώνει την χρήση άκρως αναγκαίων «μέσων» όπως κλινών, αναπνευστήρων και εξοπλισμού προσωπικής προστασίας (PPE).

  1. Όλο το μη-απαραίτητο προσωπικό νοσοκομείων-κλινικών ή γραφείων, θα πρέπει να μείνει σπίτι και να χρησιμοποιήσει μεθόδους τηλεργασίας.
  2. Όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία, θα πρέπει να αναβληθούν.
  3. Όλες οι μη επείγουσες επισκέψεις ασθενών σε κλινικές/ιατρεία θα πρέπει να αναβληθούν ή ακυρωθούν, εξαιρουμένων των ασθενών με ενεργή συμπτωματολογία ή φροντίδα χειρουργικών τραυμάτων.
  4. Παρακαλούμε να μείνετε σπίτι σας,  όσο το επιτρέπουν οι προβλεπόμενες υποχρεώσεις σας,  ενημερωνόμενοι από τις συνεχώς αναρτώμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ, και επίσης μέσα από τις ανακοινώσεις της Εταιρείας.

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητά μέλη, στις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα και οι πολίτες, προεξάρχοντα ρόλο έχει η υποστήριξη των ασθενών μας,  η φροντίδα και ασφάλεια αυτών, όπως επίσης έχει η ασφάλεια ημών και των οικογενειών μας.

Η θέση μας είναι εξόχως σημαντική και κρίσιμη για την αντιμετώπιση αυτής της θεομηνίας που μαστίζει την υφήλιο, και για τον λόγο αυτό απαιτείται σοβαρότητα, νηφαλιότητα, προσοχή, σύνεση και αυστηρή τήρηση των κανόνων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ:  ΚΑΠΙΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ:

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΑΡΧΟΝΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΑΓΙΟΜΑΜΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΕΛΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΟΥΔΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ.


Ποίοι Είμαστε


Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & Άλλων Επεμβάσεων. Δείτε πρισσότερα εδώ.Εγγραφείτε

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας και ενημερώσεις.

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου.

Copyright 2018. All rights reserved. Designed & Developed by Justi in Time

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Για να διευκολύνουμε τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου, χρησιμοποιούμε «cookies». Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων / κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου.

Η Google μας βοηθάει να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό μας τόπο, προκειμένου να βελτιώνουμε τη λειτουργία και το περιεχόμενο της και την εμπειρία των χρηστών / επισκεπτών.

Η Google μας βοηθάει να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό μας τόπο, προκειμένου να βελτιώνουμε τη λειτουργία και το περιεχόμενο της και την εμπειρία των χρηστών / επισκεπτών.
  • _gat
  • _ga
  • _gid

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες